Redactie

Neem playlists mee bij overstap streamingdienst

Je zit bij één streamingdienst, pakweg Spotify, waar je veel aardig wat muziek hebt bewaard en playlists opgebouwd. Bij het overstappen naar een andere dienst ben je al dat werk kwijt, toch? Niet als het aan het gratis Soundiiz.com ligt.

Aangezien de meeste streamingdiensten min of meer hetzelfde abonnementsbedrag vragen, is er in theorie geen drempel om een overstap te maken van pakweg Deezer naar Rdio. In realiteit hebben de meeste gebruikers echter afspeellijsten van favoriete liedjes en albums opgebouwd, en die pak je niet zo maar mee. Handmatig je playlist reconstrueren bij de nieuwe dienst, dat is veel werk.

De dienst Soundiiz.com lost het probleem op door afspeellijsten bij de ene dienst om te zetten naar afspeellijsten bij een ander. Momenteel werkt de conversie met zowat de belangrijkste namen in de streamingwereld: Spotify, Deezer, Grooveshark, YouTube, Qobuz, Soundcloud, Napster, Xbox Music en Rdio. Sinds kort zijn ook omzettingen van en naar Tidal mogelijk, de FLAC-dienst die recent met veel lawaai geherlanceerd werd door zijn nieuwe eigenaar Jay-Z.

Via Soundiiz kan je eveneens m3u- en iTunes-afspeellijsten converteren – of moet dat zijn: importeren? – naar een cloud-streamingdienst. Het is ook mogelijk om playlists bij Soundiiz te bewaren, zodat je ze op een latere datum naar een andere dienst kan brengen.

Op basis van een korte probeersessie lijkt Soundiiz precies te doen wat het belooft. De dienst ook wel nog vrij nieuw, met toch nog wat foutjes op de websites. Zo moesten we meermaals opnieuw inloggen bij streamingdiensten en werkte de Spotify-brug niet echt. Maar de functionaliteit lijkt in orde.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.