Redactie

Google bezig met flirtende computer

Google werkt aan een algoritme dat machines logisch kan laten denken en zelfs kan laten flirten. De verantwoordelijke wetenschapper ziet de film Her, waarin een man verliefd wordt op zijn computer, dan ook als een realistisch toekomstscenario.

Hoogleraar Geoff Hinton werd twee jaar gelden ingehuurd door Google om aan kunstmatige intelligentie te gaan werken. Afgelopen weekend vertelde hij over het algoritme tijdens een toespraak bij de Britse Royal Society in Londen. Hilton verwachte dat met het algoritme computers binnen tien jaar kunnen redeneren op menselijk niveau. En met dit "gezonde verstand" zullen we computers voortaan gaan zien als "sociale vrienden".

Volgens Hinton is het zelfs mogelijk dat computers vervolgens met ons zullen flirten, en haalt de film Her aan als voorbeeld. In die film speelt Joaquin Phoenix een eenzame man die gefacineerd raakt door de A.I. van zijn besturingssysteem en zelfs verliefd op haar wordt. In de film heeft de A.I. de verleidelijke stem van Scarlett Johansson en het is natuurlijk nog maar de vraag of ook dat ooit een realiteit zal gaan worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.