Redactie

FWD Magazine Special #1

Beeldkwaliteit, het blijft jaar na jaar de belangrijkste factor bij de aankoop van een nieuwe televisie. Een factor waar Samsung maar al te graag op inspeelt, met de introductie van SUHD. Je leest er alles over in een speciale minimagazine.

Momenteel is Ultra HD hetgeen dat de klok slaat. Zo werden onlangs de specificaties van de Ultra HD Blu-ray aangekondigd. Maar Samsung kijkt verder vooruit en introduceerde dit jaar SUHD. SUHD is een term die niet op een specifieke technologie betrekking heeft, maar aangeeft dat het om een Ultra HD-tv gaat die voor de achtergrondverlichting gebruik maakt van Quantum Dots en voorzien is van speciale processing voor optimale beeldkwaliteit. Quantum Dots zorgen voor een efficiëntere achtergrondverlichting, die zeer zuivere primaire kleuren (rood, groen en blauw) genereert. Daarmee krijgen die televisies een breder en accurater kleurbereik.

SUHD gebruikt ook een nieuw lcd-paneel. Dat levert betere zwartwaardes, maar vooral ook een hogere helderheid. Samsung maakt gebruik van de zogenaamde High Dynamic Range niet expliciet, maar het is wel present. 

SUHD is een van de belangrijke nieuwe ontwikkelingen van Samsung die we uitgebreid aan bod laten komen in de eerste FWD Special. Verder hebben we een uitgebreide test van de UE65JS9500L SUHD-televisie van Samsung en werpen we een blik op Multiroom-producten van het merk, recent vernieuwd met een nieuwe en veel betere app. Klik hier om de special te bekijken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.