Redactie

Extra tijd voor Qobuz

De Qobuz-streamingdienst zit in financiële problemen, maar houdt nog even de deuren open. De dreigende sluiting op 17 november werd afgewend omdat er interesse is van investeerders om Qobuz eventueel over te nemen. 

"Er zijn een aantal bedrijven en individuen die zich in recente dagen hebben aangeboden om toegang te krijgen tot de documenten die nodig zijn vooraleer een bod te maken", zegt Qobuz. De Parijse rechtbank heeft daarom de dreigende deadline die boven het hoofd van Qobuz hangt, verlengt tot 23 november. 

Na die datum zal de rechter eventuele biedingen bekijken en een uitspraak doen. Het definitieve besluit van de rechtbank zal ergens tussen 10 december en 10 januari gecommuniceerd worden. Tot die uitspraak zullen abonnees muziek kunnen streamen en kan er nog muziek gekocht worden. Qobuz is een van de grootste – zoniet de grootste – downloadwinkel voor muziek in hi-res.

Eerder zei Qobuz dat abonnees bij een eventuele sluiting van de dienst ongebruikte maanden zouden teruggebetaald worden. Het scenario van een overnemer veronderstelt echter dat de dienst zou blijven functioneren.

In een blogpost zegt Qobuz heel dankbaar te zijn voor de steun van hun gebruikers, die in de voorbije week voor een "recordomzet" zorgden. Ook de partners van de streamingdienst (zoals de platenmaatschappijen) krijgen een dankwoord, omdat zij blijven meewerken met Qobuz.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.