Redactie

Steam Dev Days op YouTube: over Valve’s spelconsole en VR

Valve Software, je kent ze misschien van games zoals Half-Life en Portal of van het PC-platform Steam. Ze hebben bijzondere plannen voor de toekomst. Ze geloven helemaal in Virtuele Realiteit en met de lancering van hun eigen Steam-console willen ze Microsoft en Sony te lijf gaan.

Een kijkje in de keuken van zo'n spelontwikkelaar is dan ook erg interessant. In januari hield Valve zijn 'Steam Dev Days', een gesloten event voor zijn software ontwikkelaars. We gaven zelf al een samenvatting van de presentatie van Michael Abrash over VR (lees hier). Een paar dagen geleden werden de video's van de presentaties, en de slides (pdf en ppt) online beschikbaar gesteld. Het is bijna zo goed als er zelf aanwezig zijn.

Interesse in spelontwikkeling? Virtuele Realiteit? De Steam console? Dan ben je met deze video's wel een paar uurtjes zoet. Opgelet, het gaat er soms erg technisch aan toe, maar het geeft een uitstekende blik op de toekomst van games.

Aanraders: de intro van Gabe Newell, Steam machines in 2014, Evolution of Gaming Hardware, Porting games to Virtual Reality.

Vooral die laatste is een verplicht kijkvoer als je wil weten hoe VR-games er zullen uitzien. Aan het woord is Palmer Lucky, de oprichter van Oculus VR.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.