Redactie

Muziekgroep verdient meer aan Spotify door stilte

De muziekgroep Vulfpeck brengt een album uit die enkel bestaat uit stille tracks. De artiesten vragen mensen om de liedjes 's nachts continu te spelen, zodat ze meer zouden verdienen aan Spotify. 

Artiesten verdienen per keer dat één van hun tracks op Spotify afgespeeld wordt een klein bedrag. Het gaat echt om een microsom, die volgens laatste gegevens van Spotify ongeveer 0,0007 dollar bedraagt. Omgerekend is dat ongeveer 0,005 eurocent.

Je wordt dus enkel rijk via Spotify als je liedjes veel worden gespeeld. Goed nieuws dus voor grote namen als Lady Gaga of Pharell Williams, die hits hebben die heel vaak worden beluisterd.

Met het album 'Sleepify' wil de groep Vulfpeck ook wat meer Spotify-inkomsten in het laatje zien verschijnen. Het album bestaat uit 11 tracks met pure stilte. Fans worden gevraagd om deze tracks 's nachts eindeloos te laten afspelen, wat Vulpeck per persoon en per nacht ongeveer 4 dollar oplevert.

Wat Spotify van het initiatief vindt, is nog niet duidelijk. Een reactie heeft het bedrijf nog niet gegegeven en het album 'Sleepify' is nog beluisterbaar. De vraag is natuurlijk hoe lang dit nog zo blijft.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.