Redactie

Disney biedt zijn films aan via streaming

De films van Disney zijn al gedeeltelijk via iTunes beschikbaar, maar met de lancering van de Disney Movies Anywhere toepassing kan je nu overal van je portie ontspanning genieten.

De app geeft je toegang tot al je digitale films die je aangekocht hebt bij Disney, inclusief de Pixar en Marvel-films. Dankzij integratie met iTunes zijn alle Disney-films die je in de iTunes-store gekocht hebt ook toegankelijk in de Disney-app. De app profileert zich als een soort digitale bibliotheek. Koop je DVDs of Blu-rays, dan bevatten die een speciale code die je kan gebruiken om die film ook in de Disney-app beschikbaar te maken.

Bovendien kan je de films in je bibliotheek op alle ondersteunde apparaten afspelen. De app is momenteel beschikbaar voor iOS, PC en Mac. Over een Android-versie is er nog geen nieuws. Momenteel is de app ook enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Echt 'Anywhere' is het dus nog niet. Maar Disney zet wel behoorlijk sterk in op dit digitaal platform. Het idee dat je je films één keer koopt en dat die vervolgens op al je apparaten beschikbaar zijn lijkt ons een stevige stap in de juiste richting.

Op woensdag 26/02/2014 waren we te gast in 'De Ochtend' op Radio 1 omtrent dit onderwerp. Beluister het gesprek hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.