Redactie

Controversiële torrent-mediaspeler is terug

Zoals verwacht is de betwiste torrent-mediaspeler Popcorn Time eind vorige week offline genomen. Goed nieuws voor de filmindustrie? Helaas, want een ander groepje ontwikkelaars gaat Popcorn Time blijven uitbrengen.

Popcorn Time zorgde vorige week voor aardig wat controverse. In tegenstelling tot klassieke torrent-programma's laat Popcorn Time toe om meteen naar een film te kijken. Normaal moet je wachten tot een torrent volledig is gedownload, wat afhankelijk van je internetverbinding, populariteit van de film en grootte van het bestand tot enkele uren kan duren. Bij Popcorn Time ben je al na een halve minuut vertrokken.

Bovendien is het programma bijzonder attractief en simpel te gebruiken. Of zoals een commentator eind vorige week stelde: het biedt de voordelen van Netflix, maar dan met illegale torrents.

Aanvankelijk stelden de ontwikkelaars van het programma dat ze niets illegaal deden. Toch besloten ze eind vorig week om te stoppen met Popcorn Time, "op eigen initiatief", en was het niet langer te downloaden.

Maar dit blijkt toch niet het einde te zijn van de controversiële mediaspeler. De gespecialiseerde nieuwssite TorrentFreak zegt nu dat de code van Popcorn Time door andere programmeurs verder ontwikkeld en aangeboden wordt. Dat kan, omdat de oorspronkelijke ontwikkelaars via GitHub alles beschikbaar stelden voor derden. De nieuwe mensen zouden afkomstig zijn van de torrentsite YTS.

TorrentFreak zegt dat de nieuwe ploeg verder sleutelt aan het programma en binnenkort opnieuw een download gaat aanbieden. Vooralsnog blijft het bij een bèta-testversie voor Windows, Mac OS X en Linux.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.