Redactie

App sleurt je binnen in Radiohead-experiment

Als we de muziekpers mogen geloven, is Radiohead bezig met een nieuw album. Wie daar niet op kan wachten en al in de stemming wil raken, kan aan de slag met een nieuwe, gratis app.

In een korte blogpost zegt Radiohead-zanger Thom Yorke dat de app het gevolg is van een samenwerking tussen de band en Universal Everything, een designfirma die al projecten ondernam voor Deutsche Bank, Intel en Hyundai. 

De Polyfauna-app heeft niet echt een functioneel doel, maar is eerder bedoeld om een zekere sfeer op te roepen. Het dompelt je onder in een experimentele omgeving, gevuld met sounds en beelden die voornamelijk geïnspireerd zijn op de track 'Bloom' van het album 'King of Limbs'.

Terwijl een sferige soundtrack speelt, kan je niet veel uitspoken, buiten objecten creëren door op het scherm te tekenen. Door de telefoon te bewegen, kan je rondturen in een virtuele, abstracte wereld. Af en toe duikt er een rode stip op, die je kan volgen naar een nieuw landschap – wat bij momenten een zekere behendigheid vraagt.

Het doet allemaal wat denken aan Biophilia, een app die Björk simultaan met het gelijknamige album uitbracht. De Ijslandse pakte het wel grootser aan, want de app werd gebracht als een zelfstandig kunstproject dat een deur opende naar bijkomende Björk-apps. Eigenlijk was Biophilia bedoeld als 3D-film, maar werd het omgeturnd naar app.

Polyfauna is volledig gratis, en kan gebruikt worden op Apple-telefoons en -tablets, en op Android-apparaten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.