Redactie

Yelo TV-app nu ook voor Windows 8 beschikbaar

Wie bij Telenet een abonnement heeft voor internet en digitale tv, kan ook via de Yelo TV-app televisiekijken. Na iOS en Android is de gratis applicatie nu ook voor Windows 8 en Windows RT beschikbaar.

Naast live tv-kijken, kan je met de app ook vanaf je tablet of computer thuis naar je opnames kijken en tv-programma’s programmeren of wissen, zowel thuis als op verplaatsing. Dat gaat op eender welk netwerk en zowel in binnen- als buitenland.

De Yelo TV-app maakt handig gebruik van de ‘snap-mode’ in Windows 8, waarmee je twee apps naast elkaar zet. Zo kan je tijdens het tv-kijken op hetzelfde scherm ook nog iets anders doen, zoals chatten, mailen of twitteren.

We hebben de applicatie natuurlijk meteen geïnstalleerd en uitgeprobeerd.

De interface maakt gebruik van een tegelontwerp dat mooi aansluit op het uiterlijk van Windows 8. Op het startscherm kan je kiezen om onmiddellijk live tv te kijken, of je opnames of programmagids te raadplegen.

We klikken op een zender en krijgen meteen een schermvullend beeld waarop het huidige programma speelt. Met een muisklik of tik op het scherm roep je de zenderlijst op om tussen zenders te ‘zappen’. Met een muis verloopt dat nogal stroef omdat je je een weg door de lijst moet slepen, maar op een aanraakscherm gaat het heel wat vlotter.

Met een rechtermuisklik of veeg van de onderkant van het scherm naar boven, roep je een menu op waar je kan kiezen om het huidige programma op te nemen of terug te keren naar het starscherm van de applicatie.

De Yelo TV-app voor Windows 8 werkt erg vlot en intuïtief, al is het zonder aanraakscherm soms wat knoeien. Maar dat laatste heeft meer met de aard van Windows 8 te maken dan met deze applicatie.

Je kan de Yelo TV-app vanaf nu downloaden uit de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.