Redactie

X-Men: The Last Stand

In 2006 liet Bryan Singer, na twee succesvolle X-Men-films, de franchise voor wat ze was om zich te concentreren op (het uiteindelijk lelijk geflopte) Superman Returns. Brett Ratner, op dat moment vooral bekend van de Rush Hour-films en de Hannibal Lecter-thriller Red Dragon, schoof in zijn plaats op het regisseurszitje, en trok de franchise in een richting die niet alle fans aanstond.

The Last Stand duikt namelijk resoluut het pad der duisternis in, met de redelijk gezwinde dood van een paar hoofdpersonages, de ontdekking van een serum dat mutaties wegneemt en mutanten dus verandert in gewone stervelingen, en de telepathisch begaafde Jean Grey (Famke Janssen) die haar krachten behoorlijk destructief ziet worden.

Bij deze aflevering begon de reeks zeer sterk te steunen op Hugh Jackman, die later nog tweemaal de figuur van Wolverine zou vertolken in spin-off-films. Binnenkort keert ook regisseur Bryan Singer overigens terug naar het universum met X-Men: Days of Future Past, waarin de oude en de nieuwe crew (degene die werd geïntroduceerd met het als een reboot bedoelde maar geflopte X-Men: First Class) elkaar tegen het lijf lopen.

Zaterdag 27 april op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.