Redactie

Volgende Xbox op 21 mei

Nu dat Sony duidelijk heeft gemaakt dat er een Playstation 4 zit aan te komen, komt ook Microsoft met een nieuwe console, De onthulling staat gepland voor 21 mei, bevestigt het bedrijf.

Vooralsnog zijn er weinig details bekend over de nieuwe Xbox, die door console-watchers de 'Xbox 720' wordt genoemd. Maar die naam is zeker niet officieel. De codenaam die Microsoft zelf hanteert is 'Durango'.

Microsoft-kenner Paul Thurrot zegt op basis van insiderinformatie wel heel wat over de nieuwe console te weten. Zo zou hij beschikken over een Blu-ray-drive, net zoals de Playstation 3 en – vermoedelijk – de Playstation 4.

De nieuwe Xbox zou ook een afgeslanke versie van Windows 8 draaien, waardoor games gemakkelijk te vertalen zijn tussen pc en Xbox.

Online plannen
Er is ook heel wat controverse over de online plannen van Microsoft. De nieuwe Xbox zou immers een internetverbinding vereisen om hem te kunnen gebruiken.

Thurrot stelt daarnaast dat er twee uitvoeringen komen: eentje voor 499 dollar en een goedkopere (maar quasi-identieke) die een betalend abonnement op Xbox Live vereist. Of met andere woorden: in het tweede geval betaal je de console over twee jaar af.

Paul Thurrot beweert dat er bovendien een nieuwe versie van de huidige Xbox 360 komt, maar dan aanzienlijk goedkoper.

Aankondiging live te volgen
De aankondiging op 21 mei is via de Xbox-website of via Xbox Live te volgen.

Het zou gaan om een uitgebreide voorstelling, met een complete onthulling op de E3-beurs begin juni.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.