Redactie

Vlaamse zenders lanceren online tv-aanbod

De grote Vlaamse televisiezenders lanceren in februari het gezamenlijk online televisieplatform Rumble, waarmee je op een mobiel toestel tv kan kijken. Dat schrijven de Vlaamse kranten.

VRT (één, Canvas), VMMa (vtm, 2BE, JIM, Vitaya) en SBS (Vier, Vijf) werken mee aan het platform, dat al eerder werd voorgesteld. Via een app voor smartphone en tablet zullen ze hun programma’s makkelijk kunnen aanbieden, live of on-demand (uitgesteld).

Er is al langer sprake van dit project, dat de werknaam Rumble kreeg. De plannen zouden nu in de laatste rechte lijn zijn, met een geplande lancering tegen eind februari. De dienst zal echter nog niet meteen voor het grote publiek beschikbaar zijn, maar eerst nog in een testfase blijven.

Adverteerders tonen alvast interesse in het nieuwe platform. Voor televisiedistributeurs Telenet en Belgacom betekent Rumble echter rechtstreekse concurrentie voor hun eigen diensten Yelo en TV Overal, die nu al tv-content via smartphone en tablet bieden.

De tv-distributeurs hebben nog niet gereageerd, maar Telenet lanceert binnenkort alvast een volledig vernieuwde versie van Yelo.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.