Redactie

The Hangover

Vier dertigers gaan op de lappen in Las Vegas om een van hen zijn vrijgezellenavond te vieren. Dat had het startpunt kunnen zijn van een doorsnee zattemansfilmpje, maar het scenaristenduo Jon Lucas/Scott Moore haalde meer uit The Hangover door het nachtje zelf gewoon over te slaan, en zich te concentreren op de gebeurtenissen daarna.

Want wat gebeurt er? Drie van de heren worden wakker in een compleet overhoopgehaalde Caesar’s Palace-hotelsuite, met een krijtende baby in de kast, een levende tijger in de badkamer, en de kater van hun leven. En o ja: de aanstaande bruidegom? Vermist! 

Tijdens een ochtend en namiddag in de scherpe zon van Las Vegas traceren ze hun stappen van de afgelopen nacht, en wordt de puzzel – na een paar nieuwe verrassingen – stilaan weer compleet.

The Hangover werd een doorslaand succes, zette de filmcarrière van Zach Galifianakis en Bradley Cooper op de rails, resulteerde in een hele merchandisinghandel in het echte Las Vegas (koffiemokken en jaknikpopjes worden er nu nog steeds verkocht), en zette de deur open voor een franchise, zowaar.

Als je meer van dit wilt: het vervolg, gesitueerd in Bangkok, staat meteen klaar op video-on-demand, en The Hangover III, waarin de bende onder meer Tijuana, Mexico aandoet, staat klaar voor een bioscooplancering dit jaar.

Zaterdag 16 februari op VIER om 20u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.