Redactie

The Edge

Twee mannen en hun bitse strijd met de natuur: een concept dat je wel vaker in Hollywoodfilms tegenkomt, maar The Edge voegt daar nog een paar elementen aan toe die je zeker niet had zien komen. Dat komt vooral omdat het scenario van de film uit de pen van David Mamet komt gevloeid, één van de bekendere hedendaagse toneelschrijvers over de plas (het geweldige Glengarry Glen Ross komt onder meer van zijn hand), die een straatwijze intelligentie in het filmscript van The Edge injecteert.

Wat gebeurt er? Multimiljonair Anthony Hopkins vliegt samen met een modefotograaf (Alec Baldwin, toen in zijn laatste jaren als schone jongen) de wildernis in, om locaties te scouten voor een fotoshoot met de stinkerds bevallige vrouw (Elle McPherson). Maar dan stort het vliegtuig neer in de meedogenloze wouden van Alaska, laat de piloot het leven bij die crash, en moeten ze samen terug in de bewoonde wereld zien te geraken. Dat laatste is echter zonder de grizzlybeer gerekend, die hen begint te achtervolgen en ook een paar keer naar het leven staat.

De echte vijand is echter de wantrouw tussen de twee mannen (de ouwe geldwolf leest de gedachten van de jonge hengst, zeker als het op zijn vrouwtje aankomt), in een situatie waarin ze elkaars steun meer dan ooit nodig hebben.

Woensdag 21 augustus op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.