Redactie

Star Trek II: The Wrath of Khan

Hoezeer J.J. Abrams in 2009 ook de oude Star Trek-canon overhoopgooide met zijn reboot, voor het binnenkort in de zalen verwachte vervolg, Star Trek: Into Darkness, haalde hij een thema uit de kast dat redelijk doorsnee was in de franchise: het epische gevecht tegen een schijnbaar onklopbare tegenstander.

Het keerde terug in tientallen afleveringen van de vijf tv-series, en was het dragende element in Star Trek II: The Wrath of Khan, de tweede Trek-film uit 1982. Daarin komt de originele crew van de Enterprise oog in oog te staan met Khan Noonien Singh (Ricardo Montalban), een booswicht die Captain Kirk aan het einde van de aflevering Space Seed had verbannen naar een dorre planeet.

In The Wrath of Khan, die vijftien jaar na die episode in de cinemazalen kwam, komt een deel van de Enterprise-crew per ongeluk terug op diezelfde plaats terecht, en begint een heftige wilsstrijd tussen Kirk en zijn herrezen nemesis. Het maakte van The Wrath of Khan de allerbeste Star Trek-film, en introduceerde een duistere ondertoon in de reeks (die enkele jaren later alweer werd verlaten met het farcicale Star Trek IV: The Voyage Home).

Maandag 27 mei op Arte om 20u50

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.