Redactie

Something Wild

Tijdens een lunch loop je een waarachtige sloerie tegen het lijf. Voor je het weet, en helaas na het uur waarop je baas je terug achter je bureau verwacht, hang je geboeid aan de spijlen van een bed in één of ander keesmotelletje. Klinkt niet slecht om de sleur van de werkweek een beetje te breken. Maar bij de jonge zakenman Charlie Driggs (Jeff Daniels) is het nog maar het begin van zijn miserie.

Het scenario van Jonathan Demmes Something Wild is namelijk meer geïnteresseerd in wat er nà die ontmoeting gebeurt, en dat is niet zo prettig voor die arme Charlie. De roekeloosheid en het je ne sais quoi van zijn verovering Lulu Hankel (Melanie Griffith) brengt hem namelijk meteen zwaar in de problemen. En dan worden ze ook nog eens opgejaagd door haar bloedlinke vriendje (Ray Liotta).

Something Wild was een vroege film van Jonathan Demme, die pas vijf jaar later echt zou doorbreken met The Silence of the Lambs. Griffith gooit een exuberante vertolking in haar rol van seksbom, maar de interessantste rol in deze film is die van Ray Liotta. Kijk naar zijn reactie wanneer hij, op het einde van de film, een zware verrassing gepresenteerd krijgt: meesterlijke comedy.

Woensdag 20 februari op MGM Classic Movies om 13u55

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.