Redactie

Smappee vertelt je alles over je energieverbruik

Groen denken en zuinig omspringen met energie is goed voor het milieu en je portefeuille. Smappee maakt het je daarbij wel erg makkelijk. Een eenvoudige installatie en een app is al wat je nodig hebt.

Je energieverbruik meten is niet altijd even eenvoudig. Eenvoudige meters zijn dikwijls niet nauwkeurig genoeg. Oplossingen zoals plugwise eisen aan elk aangesloten apparaat een plug. Heel je huis uitmeten wordt zo heel duur of heel tijdrovend. Dat moet toch beter kunnen. Wel, eenvoudiger dan Smappee lijkt ons erg moeilijk. Je sluit een klem aan de stroomdraad in je zekeringkast en via een app kan je alles uitlezen. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Hoe eenvoudig dat wel is kan je zien in deze video.

Smappee heeft ook video's die uitleggen hoe je een 1 fase aansluiting, een 3 fase aansluiting installeert of een installatie met zonnepanelen.

Hoe werkt het?
Smappee herkent de toestellen op basis van hun 'energiesignatuur'. Elk apparaat veroorzaakt immers een bepaald patroon op het stroomnet. De app herkent die patronen en leert dus over een verloop van tijd al je apparaten kennen. Zo kan je na een aanloopperiode zien welke toestellen meer dan verwacht gebruiken of wie verantwoordelijk is voor buitensporig sluipverbruik. Verbeteringen in je verbruikspatroon moet je zelf uitvoeren. Smappee is louter een monitor, je kan er geen acties mee aansturen. 

Smappee is een Belgisch product en is te koop de hun eigen e-shop. De prijs is 169 euro voor een monitor die 1 fase aansluitingen meet. Dat volstaat voor heel wat mensen. Heb je zonnepanelen in huis of een 3 fase aansluiting dan kost de monitor 199 euro. Voel je je toch niet op je gemak bij een electriciteitskast, dan kan je Smappee laten installeren voor 50 euro (installatie gebeurt binnen de 10 dagen) of voor 75 euro (installatie binnen de 5 dagen en een keuringscertificaat).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.