Redactie

Parade’s End

Niet schrikken als je hier en daar een verdwaalde Vlaming door het beeld ziet hollen in Parade's End: deze prestigieuze WOI-serie, een co-productie van de Britse BBC en de Amerikaanse kwaliteitszender HBO, werd voor een groot stuk opgenomen in Aalter, Nieuwpoort, Ruddervoorde, Veurne en Brussel, en er zijn bijrollen voor Vlaamse acteurs als Hilde Heijnen (De Rodenburgs, De Vijfhoek) en Gert Lahousse (Spoed).

Maar het blijft wel een uitgesproken Britse serie, met Benedict Cumberbatch (Sherlock) als een Londense aristocraat die in de jaren '10 van vorige eeuw op eigen bodem worstelt met een driehoeksverhouding: zijn overspelige echtgenote is net zwanger van één van haar minnaars, en hij begint net zelf een scheve schaats te rijden met de vrijgevochten Valentine Warlop.

Dat lijkt allemaal zo zijn eigen gangetje te willen gaan, tot hij wordt opgeroepen als officier in de Eerste Wereldoorlog, en hij doodsangsten uitstaat en gruwelen meemaakt terwijl zijn leven in Londen stilletjes aan hem ontsnapt. Pakkende, vijfdelige reeks.

Dinsdag 12 maart op Eén om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.