Redactie

Nieuwe Star Wars arriveert in december 2015

Deel VII van Star Wars zal op 18 december 2015 de bioscoop bereiken. Dat zegt Disney, de nieuwe eigenaar van de hypersuccesvolle ruimtesaga van George Lucas. Het filmen van deel VII begint volgend jaar in Pinewood Studios, waar onder meer veel James Bond-titels werden opgenomen.

De nieuwe Star Wars heeft nog geen echte titel, wellicht omdat Disney de onthulling daarvan nog in zijn marketing wil verwerken. Wel bekend is wie de film gaat regisseren: JJ Abrams, de man die Star Trek nieuw leven inblies. Wat dan weer licht ironisch is, aangezien Trekkies en Star War-fans elkaar al decennia het licht in de ogen niet gunnen.

Voor de nieuwe film zal Lucas creative director spelen en zal componist John Williams opnieuw van de partij zijn om de soundtrack van de nodige bombast te voorzien.

De Star Wars-franchise werd eind 2012 door George Lucas verkocht aan Disney voor 4 miljard dollar. Lucas was de bedenker en regisseur van de eerste Star Wars-film, dat in 1977 een onverwacht en immens was bij bioscoopgangers. Dat was een tikkeltje verrassend, want de eerste Star Wars werd met een relatief bescheiden budget gemaakt en sciencefiction was toen zeker niet mainstream.

De eerste Star Wars lanceerde meteen een hele subcultuur, met dank aan iconische figuren zoals Darth Vader, 3CPO en Obi-Wan Kenobi. De film was vooral ook een geslaagd debuut voor Harrisson Ford, die dankzij Star Wars transformeerde van onbekende naar een van de meest gevraagde acteurs in Hollywood. Nochtans kwam hij volgens de overlevering aanvankelijk in contact met Lucas toen hij voor de regisseur een paar kasten kwam timmeren.

Lucas was altijd van plan om in totaal negen films in het Star Wars-universum te laten afspelen. De eerste trilogie (A New Hope, The Empire Strikes Back en The Return of the Jedi) verschenen tussen 1977 en 1983, en waren bedoeld als deel 4 tot 6. Daarna bleef het relatief stil rond de ruimtesaga, onder meer omdat Lucas zijn zakenimperium uitbouwde – dat onder meer THX ontwikkelde, via ILM de specialist werd voor special effects en sterk investeerde in gaming.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.