Redactie

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Deze tweede film uit de Tomb Raider-reeks kwam er een zevental jaar geleden precies op het juiste moment. De met belachelijke slowmotioneffecten opgeklopte coolness en metafysische pomp van actieprenten uit de late jaren 1990 en de eerste jaren van de Nillies – denk bijvoorbeeld aan de twee execrabele The Matrix-vervolgdelen – begon zijn effect te verliezen, en zowel het cinemapubliek als de machten van Hollywood begonnen terug naar klassieker cinemavertier te snakken.

Dat kwam onder meer met het onderschatte Terminator 3: Rise of the Machines en deze prent, waarin Angelina Jolie een tweede keer in de fuckmebotjes van videogameheldin Lara Croft mocht kruipen. In The Cradle of Life gaat ze op zoek naar niks minder dan de doos van Pandora, maar dat is uiteraard gewoon maar  een zogeheten ‘macguffin’ om het hoofdpersonage in exotische locaties als Shanghai en het hart van Afrika te brengen. Maar daar zit ze goed: The Cradle of Life levert pretentieloze actie en suspens, en zowel Jolie als haar tegenspeler Gerard Butler graven net diep genoeg in hun personages om de kijker op sleeptouw te krijgen.

Nu moet je van The Cradle of Life natuurlijk geen avonturenklassieker à la Raiders of the Lost Ark verwachten, maar deze opvolger is op zijn minst amusanter én minder oppervlakkig dan het ietwat geplaagde eerste deel. Op dit élan had er wel een langlopend reeksje ingezeten, maar daar kwam helaas niks van: de franchise werd stopgezet na deze tweede episode.

Zondag 14 april op 2BE om 20u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.