Redactie

Iron Man 2

Goed ding dat The Avengers zo’n loeier van een film is gebleken, die het vier jaar lange voorspel dat productiemaatschappij Marvel ervoor op het getouw had gezet uiteindelijk dik heeft doen opbrengen. Door de slappe preludes Thor en Captain America was het eventjes spannend voor de superproductie, maar de film is episch, de fans zijn blij, en strip- en filmmaatschappij Marvel telt zijn centen. Als je The Avengers nog niet hebt gezien: naar de cinema! Nu! En indien wel, dan kan deze Iron Man 2 er nog wel in bij wijze van dessert.

Robert Downey Jr. zet opnieuw een onnavolgbare Tony Stark neer. Multimiljonair. Rokkenjager. Genie. Stuk janmijnkloten. De man die, in het begin van Iron Man 2, durft stellen: ‘Ik heb wereldvrede geprivatiseerd’. En die claim zit er niet eens zo ver naast, want zijn Iron Man-kostuum maakt de hele gemeenschap van privaat-militaire bedrijven stikjaloers.

Net als The Avengers is Iron Man 2 een luide, drukke en dure, maar geen onnozele film: regisseur Jon Favreau weet welke knoppen hij moet aandraaien, en Mickey Rourke – in zijn beste Russisch –  is een prachtige slechterik. Bovendien is leading man Downey Jr. minstens even sterk uit het ijzeren kostuum als erin: zeker wanneer hij double entendres spuwt tegen het vrouwvolk in de film.

Vrijdag 6 september op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.