Redactie

Hell on Wheels

Neem de Shakespeariaanse grandeur van Deadwood, maar voeg er de natuurfotografie van een John Wayne-western aan toe, en je krijgt iets als Hell on Wheels, die weergaloze westernreeks van de Amerikaanse kabelzender AMC (waar ook Mad Men en The Walking Dead thuis zijn), die we hier, in de Vlaanders, geserveerd krijgen via het digitale Sundance Channel.

Met het tweede seizoen, dat vandaag zijn aanvang neemt, is de historische thematiek rond de bouw van de allereerste  transcontinentale spoorlijn door de Verenigde Staten (met thema's als slavernij, onteigening van indianenvolkeren in de naam van vooruitgang, enzovoort) een beetje uitgespeeld, en wordt er meer dan ooit ingezoomd op de sores van de personages.

Het zwaartepunt van de reeks ligt meer dan ooit bij Cullen Bohannon (vertolkt door Anson Mount), die aan het begin van het eerste seizoen naar het met de oprukkende spoorlijn meereizende amalgaam van goktenten, saloons en hoerenhuizen afreisde om te vluchten voor zijn verleden. Nu, na het memorabele slot van het eerste seizoen waarin hij de verkeerde man omlegde, moet hij weer wegvluchten. En uiteraard heeft hij de persoonlijke verhoudingen in Hell on Wheels (de historische naam die men aan het reizende kamp is gaan toebedelen) ook grondig dooreen geschud.

Kortom: je bent weer vertrokken voor tien weken bijtend drama.

Donderdag 31 januari op Sundance Channel om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.