Redactie

For Love of the Game

Alleen al voor het feit dat de regisseur van Evil Dead en Darkman zich hier voor het eerst aan een romantische komedie heeft gewaagd, moet je deze For Love of the Game hebben gezien. Op het moment waarop deze baseballprent in de zalen liep, had Raimi al enkele jaren het horrorgenre vaarwel gezegd (na Army of Darkness uit 1993), en had ondertussen al een western (The Quick and the Dead) en een psychologische thriller (het formidabele A Simple Plan) gemaakt.

En nu, vond Raimi, was het tijd voor een baseballfilm met Kevin Costner. Alleen de keuze van die acteur, die de volkssport ook al hielp bejubelen in Bull Durham en Field of Dreams, toont aan dat Raimi deze keer met opzet op het ongebreidelde sportsentiment mikt.

Zelfs het stramien van de film loopt min of meer gelijk met die twee eerdere baseballkronieken met Costner in de hoofdrol: zijn hoofdpersonage Billy Chapel gaat door een fikse crisis (hij moet, als veertigjarige pitcher, stilaan aan zijn pensioen gaan denken, en zijn vrouw verlaat hem precies op dit moment), maar vindt dankzij de gebeurtenissen in de film toch de innerlijke kracht om een zware stunt uit te halen.

In Bull Durham was dat wraak nemen op zijn voormalige poulain, in Field of Dreams de bouw van een baseballveld in zijn weiland. En hier is het: het gooien van de perfecte pitch. Of is het de obligate love interest van de film (Kelly Preston) binnendoen?

Vrijdag 8 februari op VTM om 0u10

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.