Redactie

Film: Expendables 2

Alle bijna-gepensioneerde actie-acteurs uit de jaren tachtig hebben zich zo goed geamuseerd in de eerste Expendables, dat ze nog eens amok maken in een (veel betere) deel twee.

Dat waren nog eens tijden: in de jaren tachtig en negentig ging je naar de bioscoop (of huurde een videotape!) en je zag geheid Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger of Bruce Willis van het scherm afspatten. En als je veel pech had, dan doken Dolph Lundgren of Jean-Claude Van Damme op je tv op. Hele bosjes vijanden van de Verenigde Staten van Amerika elimineerden die heren, meestal met de sigaar in de mond en de zware machinegeweer in één hand.

Hoe heerlijk dat die vleesgeworden actiefiguren nu dat ze een dagje ouder worden, helemaal zelfrelativerend met zichzelf kunnen lachen. En nog beter dat ze dat doen in een actiefilm die – gegeven het genre – goed in elkaar zit en niet mikt op slapstick.

Het verhaal uitleggen heeft niet veel zijn. Weet gewoon dat The Expendables een bende huurlingen  die af en toe iets doen voor de CIA (vertegenwoordigd door Mr. Church, Bruce Willis) en deze keer in de clinch raken met een andere huurlingenbende, aangevoerd door – niet lachen – ‘Vilain’ (Van Damme). Het wordt soms netelig, maar Stallone en co worden regelmatig gered door niemand minder dan Chuck Norris. Kijk en wees nostalgisch.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.