Redactie

Film: Django Unchained

Als je sommige mensen hoort praten, lijkt Quentin Tarantino niet meer de filmgod die hij was ten tijde van Reservoir Dogs en Pulp Fiction. Onterecht, want Django Unchained is een meesterwerk.

Van Tarantino verwachten we dat een film meteen een homage is aan een volledig genre, en dat is zeker hoe je Django Unchained kan omschrijven. Na de misdaad- films en de geschifte WO2-film Inglorious Basterds gooit de pulpgrootmeester zich nu op de western.

Maar dit is geen klassieke cowboyfilm, of wat dacht je? Django Unchained is niets minder dan een grootse aanklacht tegen slavernij, weliswaar op Tarantino-stijl, met een zwarte ex-slaaf, Django (Jamie Foxx), in de hoofdrol.

Die wordt op sleeptouw genomen door een premierjager met Duits accent (Christoph Waltz, ook bekend voor zijn rol als SS-kolonel Landa in Basterds).

Het verhaal draait rond het terugvinden van de vrouw van Django, een (uiteraard) bloederige reis die de twee helden in onzacht contact brengt met Don Johnson, Leonardo DiCaprio en een heerlijke diabolische Samuel L. Jackson. Zoals altijd is ook de soundtrack een beleving op zich. 

Nu beschikbaar op Blu-ray en dvd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.