Redactie

Elementary

Hij droeg een hoed met twee voorzijden, had een drugsprobleempje, en kon aan de kruimels op je revers afleiden of je vreemdging: Sherlock Holmes, de Britse volksheld die in 1887 door Sir Arthur Conan Doyle werd geïntroduceerd met de roman A Study in Scarlet, werd zo'n universele figuur dat hij gedurende de honderdtwintig jaar na zijn eerste verschijning een paar remontes heeft gehad.

Een daarvan is momenteel aan het gebeuren. In Groot-Brittannië werd de figuur geactualiseerd naar het huidige tijdperk met de tv-serie Sherlock, en deze Elementary gaat daar nog een kleine stap verder in: de setting werd voor het eerst verplaatst van Londen naar New York, en trouwe assistent Watson is deze keer bijgod een vrouw (de bevallige Lucy Liu). Holmes zelf wordt dan weer gewoon vertolkt door een Brit: Jonny Lee Miller (Sick Boy uit Trainspotting) kruipt in de huid van de iconische detective.

Elementary startte in het najaar van 2012 in de Verenigde Staten, en is dus nog relatief vers voer voor de zondagse Crime Night van Vier. Maar we zijn nog wel eventjes zoet met deze reeks: voor het eerste seizoen bestelde de Amerikaanse zender CBS alvast de volle 24 afleveringen.

Zondag 20 januari op VIER om 21u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.