Redactie

Doomsday Preppers

Voelden al die 21/12-believers zichzelf geen ontzettende losers toen ze op 22/12 weer gewoon uit hun schuilkelders kwamen gekropen, zonder dat er iets was veranderd? Het houdt de mafketels uit Doomsday Preppers in ieder geval niet tegen om zich te blijven voorbereiden op hun eigen apokalyps.

En die kan verscheidene gedaantes hebben: de preppers uit deze toenemend populaire documentairereeks zetten zich schrap voor cataclysmen als de uitbarsting van een supervulkaan, een buitenlandse mogendheid die alle elektrische apparatuur voorgoed uitschakelt met een elektromagnetische puls, of de wereldeconomie die instort.

Hun overlevingsstrategieën gaan van het opslaan van een hoop proviand (waaronder – hey, het is Amerika! – vuurwapens, uiteraard), via het vesterken van hun huis tot het bouwen van een bunker die meerdere wereldoorlogen kan weerstaan.

Reality TV met halvegaren dus. Maar om te onderstrepen dat je zelf niet alvast hoeft te beginnen met het opslaan van grote hoeveelheden ingeblikt voedsel, doet National Geographic zijn best om de claims van de Doomsday Preppers-malloten te duiden. De reeks heeft ook zo'n vaardig ritme (15 minuten per gek), dat er to the point wordt gebleven. Cringe TV, maar van de goeie soort.

Dinsdag 18 juni op National Geographic om 19u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.