Redactie

Deadwood

'Go get a haircut. You look like your mother fucked a monkey.' Blijf zitten nadat je weer een aflevering van de bikkelharde westernreeks Hell on Wheels hebt gezien: Acht serveert je vanaf vandaag ook opnieuw de reeks waaraan die eerste minstens een paar elementen heeft ontleend. En ontdek dat de personages uit dat oudere voorbeeld nog meedogenlozer met elkaar omgaan dan in Hell on Wheels.

We hebben het over het ondertussen alweer tien jaar oude Deadwood, een shakespeariaanse westernserie over het stadje uit de titel, waarin de prominentste figuren uit het tijdsgewricht vlak na de Amerikaanse burgeroorlog een bezoek brengen en soms ook de dood vinden.

De serie gaat over hoe het echt bestaande Deadwood in Noord-Dakota uitgroeide van kampement tot stadje, en hangt daar verscheidene thema’s aan vast, zoals de vorming van de naar het Europese thuisland gemodelleerde gemeenschappen in de Verenigde Staten en het ontstaan van het kapitalisme.

Met een onvergetelijke Ian McShane als entertainmentmogol, bordeeleigenaar, mensenhandelaar en gepatenteerde klootzak Al Swearengen.

Zaterdag 11 mei op Acht om 21u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.