Redactie

City By The Sea

Hollywood zet graag heldhaftige of sociaal geëngageerde flikken neer, maar dat geldt niet voor het personage dat Robert De Niro neerzet in City By The Sea.

Vincent LaMarca, een moordzakenagent in een onooglijke Amerikaanse kuststad (Asbury Park, New Jersey), heeft de grijstinten in zijn interne moraal doorheen de jaren zelfs zien verschrompelen, en denkt nu uitsluitend in morele absoluutheden: je hebt het gedaan of niet, en als je het hebt gedaan verdien je er een straf voor.

Maar dan knijpt zijn aan drugs verslaafde zoon (James Franco), met wie hij al jaren geen band meer had, een oude furunkel op zijn ziel opnieuw open: de jongeling pleegt een moord, en herinnert hem daarmee aan een gruweldaad die ook zijn eigen vader op zijn kerfstok had.

City By The Sea is niet bepaald een opmonterende film, maar de acteurs en regisseur Michael Caton-Jones zetten stevig hun schouders onder het loodzware verhaal. City By The Sea kwam in 2002 in de zalen, drie jaar voordat Caton-Jones pas echt zou verbijsteren met zijn Rwanda-drama Shooting Dogs.

Woensdag 13 februari op BBC 1 om 0u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.