Redactie

Belgacom biedt uitgesteld kijken aan

Met Replay TV zet Belgacom iets neer die wel heel hard doet denken aan de Stievie-app, maar dan ook bruikbaar op tv. Replay TV lanceert in januari en zal klanten live-tv en uitzendingen van de voorbije dagen laten bekijken.

Er komen twee varianten van de nieuwe dienst: Replay TV en Replay TV+. Bij beide kunnen programma's herbekeken worden van de afgelopen 36 uur, maar bij de plusversie kan je doorspoelen. Vermoedelijk zal aan dat laatste een hogere kostprijs hangen, als tegemoetkoming aan de verzuchtingen van commerciële zenders die klagen over het doorspoelen van advertenties.

Replay TV vertoont zeker wat gelijkenissen met Stievie, de app die reeds in februari door de drie grote tv-groepen (VMMA, VRT en SBS) in ons land werd voorgesteld. Stievie zit echter nog altijd in een testfase en kan enkel gebruikt worden door een 10.000-tal testers.

Een verschilpunt tussen Replay TV en Stievie is dat je de Belgacom-dienst ook kan gebruiken rechtstreeks op je tv. Replay TV zal als optie verschijnen in de programmagids van Belgacom-klanten. Daarnaast zal het te gebruiken zijn in de TV Overal-app, die beschikbaar is voor Android en iOS.

In de versie voor Belgacom TV-thuisklanten zitten de zenders Eén, Eén HD, Canvas, Canvas HD, VTM, VTM HD, Ketnet / Op 12, KZoom, Anne, Jim, Vitaya, B2E, 2BE HD, Vier HD, Vijf HD, Belgacom Zoom, Belgacom 5, Belgacom 11 en Belgacom 11+. De mobiele klanten moeten het stellen met Een HD, Canvas HD, Ketnet / Op 12, Vier HD, Vijf HD, Belgacom Zoom, Belgacom 5, Belgacom 11 en Belgacom 11+. De VMMA-zenders zijn dus niet te bekijken via de TV Overal-app.

Hoeveel Replay TV of Replay TV+ gaat kosten is onbekend, evenals de exacte lanceerdatum. Net zoals eertijds bij Stievie krijgen 10.000 mensen de gelegenheid om de dienst vooraf te testen. Inschrijven voor de test moet voor 24/11 (klik hier) en vereist een Belgacom TV-abonnement.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.