Redactie

Along Came a Spider

Along Came a Spider was, rond de eeuwwisseling, een van de zoveelste pogingen om een reeks succesvolle thrillerromans om te zetten naar het witte doek. Het was de tweede film waarin Morgan Freeman aantrad als Dr. Alex Cross, een forensisch psycholoog die aan de kost komt als politiedetective in Washington D.C.

Aan het begin van Along Came a Spider brengt een moordzaak hem mentaal op de knieën, maar wordt meteen uit zijn depressie geholpen wanneer een diabolische moordenaar hem persoonlijk blijkt te betrekken in zijn web van intriges. Wat volgt is een typische thriller waarin de kalmte en het gevoel van begrip dat Freeman uitstraalt (en dat hij vijf jaar eerder ook al had getoond in David Finchers geweldige Se7en) keihard wordt uitgespeeld.

En dat al voor een tweede keer, want in 1997 trad Freeman al een eerste keer aan als Cross in Gary Fleders Kiss the Girls. Deze film, geregisseer door Lee Tamahori (vooral bekend van de Nieuw-Zeelandse cultfilm Once Were Warriors), zet de stijl en het tempo van die prent gewoon verder, maar werd geen commercieel succes. Case closed voor een derde Alex Cross-film dus. Vorig jaar werd de franchise nog eens opnieuw opgestart met Alex Cross, deze keer met Tyler Perry in de hoofdrol, maar dat werd evenmin een hoogvlieger.

Donderdag 1 augustus op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.