Redactie

Aan de slag met Google Music

Google heeft haar muziekdienst Google Music in zeven nieuwe landen gelanceerd, waaronder België. Gebruikers kunnen tot 20.000 liedjes in de cloud bewaren, om ze vervolgens te streamen naar hun Androidtoestel of webbrowser. We gingen aan de slag met deze gratis dienst.

Om van start te gaan, surf je naar music.google.com en download je de Music Manager.

Tijdens de installatie log je in met je Google-account en geef je aan op welke locatie op je pc de muziekbestanden staan die je naar Google Music wil uploaden.

Opgelet: Google Music vereist dat je een (Belgische) creditcard aan je Google-account toevoegt. Google vraagt dit om te verifiëren dat je effectief in België woont. Het gebruik van Google Music is gratis, er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer je muziek aankoopt in de Play Store. 

Na afloop van de installatie, nestelt Google Music zich rechtsonder in de taakbalk. Met een dubbele klik open je de Music Manager, waar je ten allen tijde kan aanpassen welke lokale mappen moeten worden geüpload. Als je dat wil, kan je langs hier ook je hele muziekbibliotheek downloaden.

Op het web

Via “Ga naar de muziekspeler” open je de muziekspeler in een nieuw browservenster. Nadat je Google Music hebt ingesteld, vind je de muziekspeler ook via music.google.com. Omdat je muziek in de cloud zit en je de speler via de browser kan raadplegen, is je muziek altijd en overal beschikbaar.

De muziekspeler biedt alle functionaliteiten die je mag verwachten. Je krijgt een overzicht van al je muziek en kan die organiseren op artiest, album, genre of gewoon alfabetisch. Uiteraard kan je ook afspeellijsten aanmaken en favoriete nummers van een “thubms up” voorzien.

Via de muziekspeler kan je ook doorklikken naar de Play Store waar je nieuwe muziek kan aankopen, net zoals bij Apple’s iTunes. De aangekochte muziek wordt vervolgens toegevoegd aan je muziekspeler en kan van daaruit ook lokaal gedownload worden.

Op Android

Naast de online muziekspeler is er natuurlijk ook de Google Play Music-app voor Android. Die geeft toegang tot de muziek die je in Google Music bewaart. Zo heb je tot maximaal 20.000 nummers altijd bij in je broekzak. Je kan de muziek naar je smartphone of tablet downloaden of rechtstreeks streamen vanuit de cloud.

Bij het streamen werkt Google trouwens met een adaptieve aanpak: naargelang de kwaliteit van de internetverbinding wordt de bitrate-kwaliteit teruggebracht. Het maximum is 320 kpbs. Aangekochte muziek is in MP3-vorm aan 320 kbps.

,

Google Music biedt een interessant alternatief om je muziekbibliotheek in de cloud te beheren, ten minste toch als die bibliotheek de 20.000 nummers niet overschrijdt. Je hebt je muziek altijd en overal bij de hand, en kan hem rechtstreeks naar eender welk toestel streamen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.