Redactie

3:10 to Yuma

Het westerngenre is het dichtste wat Amerikanen bij een volksmythe geraken, en dus steekt het af en toe weer de kop op in de cinema. In 2007 haalde regisseur James Mangold het nog eens boven voor deze remake van een oude John Ford-western.

3:10 to Yuma gaat vooral over hoe twee mannen geleefd worden door hun eigen wanhoop. Dan Evans (Christian Bale) is een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog die nu probeert te boeren op een droog stuk land in de staat Arizona, en wordt om financiële redenen gedwongen om mee te rijden in een posse die de meesterboef Ben Wade (Russell Crowe) op de trein van tien over drie naar de gevangenis van Yuma moet zetten.

Tijdens die tocht ontdekken de mannen dat ze veel meer gemeen hebben met elkaar dan ze dachten. Ondanks de grote afkeer die Evans koestert voor Wade, wiens avonturen ondertussen voorkomen in de Tijuana Bibles die Evans’ tienerzoon stiekem leest. Maar wat ze ook ontdekken is dat er belangen meespelen die nog vileiner zijn dan Wade zelf, en die ervoor proberen te zorgen dat hij zijn trein niet haalt.

Zaterdag 18 mei op Nederland 3 om 22u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.