Redactie

The Matador

Je bent ondertussen bijna vergeten dat Pierce Brosnan vier films lang James Bond heeft vertolkt, maar tot het begin van deze eeuw behoorde hij niet minder tot de Bond-canon dan erflaters Sean Connery en Roger Moore. Net als die twee andere heren heeft hij zich als acteur ook weer moeten losrukken van het personage, en dat deed hij in 2006 met The Matador.

Brosnan geeft gestalte aan een kille huurmoordenaar die in een hotel in Mexico City kennismaakt met een Amerikaanse handelsreiziger (Greg Kinnear), en vriendschap sluit met de doodbrave man. Twee werelden komen bij elkaar: die van de schaduwen, het vrije leven, de drank en de hoeren, en die van het doodnormale leven van alledag, dat eveneens zowel zijn beproevingen als zijn merites heeft.

Maar dan krijgt de man die, zoals Brosnans personage het stoer afbekt aan een cafétoog, "fataliteiten faciliteert", te kampen met angstaanvallen, en is die éne vaardigheid waarop zijn leventje rustte ineens weg. Kan hij nog in de leer gaan bij zijn nieuwe maatje, om ook een leven van alledaagsheid aan te vatten?

Maandag 17 december op BBC 1 om 0u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.