Redactie

The Incredible Hulk

Nog geen vijf jaar na Ang Lee’s oedipale Hulk-interpretatie drukte stripuitgever Marvel opnieuw de rebootknop in. De Hulkfilm van Lee was een commerciële flop, maar daar het het op zich weinig mee te maken: Marvel wilde zijn films voortaan gewoon zelf draaien.

Waarom ze dat ineens willen, zie je al een klein stukje in deze The Incredible Hulk: Robert Downney Jr. doet er een klein cameo-optreden in als zijn personage Tony Stark uit de twee Iron Man-films. En waarom moest dàt dan weer, zeg je? Omdat het bij een krachtig uitgesponnen en ambitieus meesterplan hoort: net als in de strips wil Marvel zijn personages nu ook in elkaars films laten opdraven.

Die strategie liep ondertussen over de Hulk-, Iron Man-, Thor– en Captain America-films. En nu komt het mooie: alle hoofdrolspelers uit al die films draven eind deze maand eensgezind op in de ensemblefilm The Avengers, eveneens gebaseerd op de gelijknamige stripreeks.

Ze zullen in die monsterlijk grote productie ook bijna allemaal worden vertolkt door de acteurs uit de losstaande films, alleen heeft Edward Norton het laten afweten als de in het groene gedrocht veranderende slappeling Bruce Banner. Lou Ferrigno daarentegen (yep, de Hulk uit de oude tv-reeks) neemt zowel in deze Incredible Hulk als in The Avengers het stemmenwerk van de door een computer gemaakte groene geweldenaar voor zijn rekening.

Donderdag 19 april op 2BE om 20u45

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.