Redactie

The Expendables

Heilige tricepsen! The Expendables moet zowat de natte droom zijn van al wie tuk is op ouderwetse testosteroncinema. Acteur-regisseur Sylvester Stallone schaarde een ensemblecast bijeen waarin hijzelf de rangen vervoegt van Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Jet Li en Steve Austin.

Van zo’n zootje ongeregeld moet je uiteraard geen verfijnd drama verwachten, en maar goed ook: The Expendables is vooral bedoeld als hommage aan de actiecinema uit de jaren ’80 en de vroege jaren ’90. Toen blonken de zonet vernoemde heren vooral uit in het oplossen van complexe wereldproblemen (zoals het opkomende internationaal terrorisme, vermiste Amerikaanse krijgsgevangenen in Vietnam of de Russische invasie van Afghanistan) door middel van ratelende mitrailletten.

The Expendables werd een succes, en dus is er ondertussen een sequel in de zalen en een tweede in de maak. The Expendables II kreeg ook nieuwe spierbaliconen op de affiche: Chuck Norris en Jean-Claude Van Damme vervoegden de cast.

Vrijdag 14 september op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.