Redactie

Sony Pictures laat huurders stevig schrikken

Stel je voor: je komt thuis met je gehuurde exemplaar van Sony Picture’s nieuwe film "The Girl With The Dragon Tattoo", en wat is het eerste dat je te zien krijgt?


 

Inderdaad, iets dat erg veel weg heeft van een illegaal gekopieerde film…

,

Geen vergissing
Gelukkig is er eigenlijk niets aan de hand: de creatievelingen van Sony Pictures hebben de DVD opzettelijk het uitzicht gegeven van een amateuristisch gekopieerde film. Dit hebben ze gedaan om zowel het hackerthema van de film als het aanhoudende probleem van illegale kopieën aan te kaarten.

Vanop het moment dat de film in de videotheek verscheen, kwamen klanten echter terug met de vreemde dvd’s. Waardoor het Amerikaanse verhuurbedrijf Redbox toch maar volgend bericht op zijn website plaatste: "Bericht voor alle huurders: het handgeschreven uiterlijk van deze film is legitiem en is bedoeld om er uit te zien als een gekopieerde dvd."

Het is trouwens niet de eerste keer dat dit truucje wordt gebruikt op een dvd. Ook Borat kwam al met een kopieerthema, maar ging nog een stapje verder door er ook een volledige hoes in het Kazachs – inclusief uitgelopen kleuren – aan toe te voegen.
 

The Girl With The Dragon Tattoo loopt bij ons momenteel in de bioscoop.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.