Redactie

Samsung-camera’s krijgen Wi-Fi


Samsung had al een videocamera met Wi-Fi, maar brengt de draadloze netwerktechnologie nu naar veel meer modellen. Zo kan er op vakantie zonder pc foto's of filmpjes naar Facebook worden gestuurd.

De nieuwe Smart-lijn van de fabrikant omvat fototoestellen en videocamera’s. Het topmodel bij de fotocamera’s is de WB850F (379 euro), een ultrazoomcamera met een sensor van 16 megapixel aan boord en een 23mm groothoeklens met 21x-optische zoom.

Net zoals de goedkopere WB150F (met 18x-zoom en 14,2 megapixel) en ST200F (10x-zoom en 12 megapixel) kan de WB850F dus verbinden met draadloze netwerken. Zoals gezegd is de Wi-Fi-functie eigenlijk niet zo bijzonder meer.

Wél nieuw is dat de Wi-Fi-camera's veel en handige functies krijgen die inpikken op nieuwe verbindingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om foto's vanaf de camera te e-mailen, ze te uploaden naar Facebook of Picasa, of automatisch beelden draadloos te back-uppen naar een pc.

AllShare
De drie camera's zijn (net zoals de videocamera's die voorzien zijn van Wi-Fi) compatibel met Samsungs Allshare-app (DLNA). Als je een camera in de buurt van pakweg een Samsung Smart TV met AllShare-technologie brengt, kan je met een druk op de knop foto's en films op het grote scherm bekijken.

AllShare is op zich niet zo nieuw. De app is bijvoorbeeld al geruime tijd op sommige Smart TV's en smartphones van Samsung te vinden. Toch valt het op dat Samsung op CES sterk de nadruk legt op AllShare en schijnbaar van plan is de app naar meer toestellen te brengen.

De drie Wi-Fi-fototoestellen omschrijft Samsung verder nog als reiscamera's. Ze zitten propvol functies die inspelen op die roeping. Een voorbeeld is Split Shot, waarmee je op de camera een composietfoto creëert die bestaat uit drie aparte beelden.

Linkse rakker
De nieuwe QF20 is niet enkel Wi-Fi-compatibel, het is ook de opvolger van HMX-Q10. Die videocamera van Samsung viel al op omdat het toestel zowel door links- als rechtshandigen kan gehanteerd worden – iets dat vrij uniek is.

De QF20 oogt daardoor onconventioneel, bijna als een videocamera die je niet al te serieus moet nemen. De specificaties en prijspunt (349 euro) situeren het toestel in de middenklasse.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.