Redactie

Recount

Waar was jij tijdens de grote Amerikaanse staatsgreep van 2000? Je weet nog wel: Democratenkandidaat Al Gore stond numeriek voor, maar dankzij deftig gesjoemel in de staat Florida, en het vreemde electorale systeem in Amerika met zijn kiesmannen en -vrouwen, haalde zijn Republikeinse tegenstander Bush toch nog het presidentschap. Om de wereld acht jaar lang in verstarring, crisis, schuld en oorlog te hullen.

Over het historische moment waarop Bush en zijn partij illegaal de macht grepen maakte regisseur Jay Roach drie jaar geleden een telefilm voor HBO. Roach is de man achter de Austin Powers– en Meet the Parents-films, maar er valt heel weinig te gieren in Recount.

We zien de onschuld van het Amerikaanse establishment wegsmelten met de vruchteloze pogingen van Democratenstrateeg Ron Klain (Kevin Spacey) om de boel nog recht te trekken, terwijl de kwade machten van de manipulatie (verpersoonlijkt in Laura Dern als kiesvrouw Katherine Harris) de laatste doodsteek aan de democratie toedienen.

Zaterdag 14 januari op Nederland 2 om 23u15

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.