Redactie

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

In de vierde Pirates of the Caribbean-film mocht Johnny Depps onnavolgbare piratenkapitein Jack Sparrow – eindelijk – de leidende rol overnemen van die huilebalk Orlando Bloom. Ook in deze eerste film uit de reeks, die in 2003 in de cinemazalen kwam, was Sparrow echter al het eigenlijke dragende personage.

Depp speelt met een vermetel plezier een constant aan de rum hangende ex-piratenkapitein, die wraak zoekt voor het feit dat zijn muitende eerste stuurman Barbossa (Geoffrey Rush) hem jaren geleden achterliet op een onbewoond eiland. Maar Barbossa heeft nu zijn eigen problemen: door de vloek uit de titel veranderde hij en de muitende crew in een bende ondoden, die alleen terug naar het rijk van de levenden kunnen worden gehaald dankzij het bloed van de edele Elizabeth Swann (Keira Knightley).

Het zorgt voor een vreemde alliantie tussen Knightleys personage, diens love interest Will Turner (Bloom dus), en de zonderling Sparrow. Deze eerste Pirates of the Caribbean was een 143 minuten durende rollercoasterrit, maar de prent was dan ook gebaseerd op een échte attractie in de themaparken van Disney.

Maandag 27 augustus op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.