Redactie

Muziekstreams beïnvloeden downloadmarkt niet

De LA Times meldt dat de toegenomen populariteit van muziekstreams tot nu toe geen enkel effect heeft op het aantal betaalde muziekdownloads. Iets waar betalende downloaddiensten zoals iTunes aanvankelijk wel voor vreesden.


Onderzoeksbureau Nielsen Broadcast Data Systems houdt zich al jaren bezig met de opvolging van online muziekstreaming. Vanop Nielsen’s recente grafiek kan je aflezen dat ondanks de aanzienlijke stijging van het aantal streams, het aantal betaalde downloads toch constant blijft.
 


Daarnaast kan je duidelijk aflezen dat er tijdens de kerstperiode een flinke daling heeft plaatsgevonden in het aantal streams, maar ook een stijging in het aantal downloads. Dit zou kunnen liggen aan het activeren van alle iTunes- of Amazon-cadeaukaarten die onder de kerstboom lagen.

In maart van dit jaar bereikte het aantal streams een ongekend hoogtepunt en steeg ook de downloadmarkt met zeven procent in vergelijking met vorig jaar. De algemene tendens geeft echter aan dat het aantal streams in de lift zit, terwijl het aantal downloads eerder stabiel blijft.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.