Redactie

Jaws vanaf 15 augustus op Blu-ray

Op 15 augustus brengt Universal Pictures de klassieker 'Jaws' uit op Blu-ray disc, en wel in een geremasterde, gerestaureerde versie. 

De originele Jaws stamt intussen alweer uit 1975, maar Steven Spielbergs klassieker doet nog steeds de harten van heel wat filmliefhebbers sneller slaan. Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag acht Universal Pictures de tijd dan ook rijp om de suspensfilm in 'high definition' uit te brengen.

Volgens Universal gaat het overigens niet zomaar om een transfer naar HD-formaat, maar werd de film digitaal geremasterd en volledig gerestaureerd in samenspraak met Steven Spielberg en het postproductieteam van Amblin Entertainment. 

Er werd begonnen met een onderzoek en evaluatie van de bestaande filmelementen om de beste restauratiemethode te bepalen. Gedurende verschillende maanden legden de technici van Universal Studios Digital Services zich toe op het nauwgezet herstellen van de kleurbalans, het verwijderen van vuil en krassen en het herstellen van aanwezige schade. 
 


Na de restauratie van het beeld werd ook de soundtrack van Jaws opgewaardeerd naar een DTS-HD Master 7.1-soundtrack om de klank te optimaliseren voor de recentste thuisbioscoopsystemen. 

Liefhebbers krijgen de kans om Jaws als combopack in huis te halen of in een speciale 'Universal 100th Anniversary Digibook'-editie (die zie je op het openingsbeeld bovenaan bij dit bericht) die specifiek op verzamelaars mikt. Die laatste zal echter maar beperkte tijd verkrijgbaar zijn.

Dertien klassiekers in de bus
De Blu-ray release van Jaws verkeert overigens in goed gezelschap, want ter ere van zijn honderdjarig bestaan brengt Universal Pictures maar liefst dertien geremasterde en gerestaureerde klassiekers uit op Blu-ray.

Dit jaar zouden we ons onder meer nog mogen verwachten aan E.T., American Beauty, Schindler’s List en All Quiet On The Western Front. Voor meer informatie rond deze releases kijk je best even op www.hundredyearsofhollywood.com.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.