Redactie

Halloween: Resurrection

Halloween is weer onder ons, dat heidens commerciële feest dat door slimme winkeliers uit Amerika is meegebracht omdat ze anders niet wisten hoe ze tussen de terug-naar-schooltijd en Sinterklaas hun etalage moesten inrichten. En dus moeten er horrorfilms op de buis. 2BE programmeert een onderschatte parel in dat genre met Halloween: Resurrection, een originele aflevering uit de reeks slasher movies die al loopt sinds 1978.

Resurrection kwam in 2002 in de zalen, en was een van de eerste horrorfilms die de opkomst van maatschappelijke ondingen als realitytv en webvideo op de korrel namen. Een groep jongeren schrijft zich in voor een realityshow waarin ze de nacht van Halloween doorbrengen in het verlaten huis van seriemoordenaar Michael Myers. Maar dan gebeuren er uiteraard, voor het oog van miljoenen kijkers, dingen die ze niet noodzakelijk hadden aangekruist in hun inschrijvingsformulier. Op dat moment valt de reeks een beetje in zijn formule: alleen Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) kan de boel nog redden.

Halloween: Resurrection is een vervolg op Halloween H20 (1998), waarin Curtis na bijna twintig jaar terugkeerde in de huid van haar hoofdpersonage. Het was de eerste van twee reboots van de reeks: de tweede begon met een in 2007 gelanceerde remake van de eerste film, door gore-meester Rob Zombie.

Woensdag 31 oktober op 2BE om 22u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.