Redactie

Film: Jaws

“We’re going to need a bigger boat”, zegt een personage in Jaws op een bepaald moment. Iets gelijkaardig moeten ze bij de studio hebben gedacht toen ze de film opnieuw van onder het stof haalden.

Maar dan eerder: “We hebben nood aan een groter geluid”. En prompt werd er gestart met het remasteren van de originele soundtrack naar 7.1 DTS-HD MA. Het resultaat moet gehoord worden!

Ook aan het beeld werd gesleuteld. Het blaast nieuw leven in deze filmklassieker, die na deze behandeling alleen maar genietbaarder is geworden.

,

Het verhaal is wellicht bekend: toeristisch kuststadje heeft af te rekenen met een hongerige witte haai – favoriete voedsel: badgasten – en een burgemeester die eerder aan de lokale horeca denkt dan aan de veiligheid van de toeristen.

Gelukkig nemen de sherrif (Roy Schneider) en een wetenschapper (Richard Dreyfuss) de dreiging wel serieus. Wat volgt is een spannende jacht op een haai die zich niet zomaar laat vangen. 

Jaws is na al die jaren niet echt gedateerd. De beginscene, waarbij een jonge deerne bij het naakzwemmen kennis maakt met de grote witte haai, is een van de bekendste uit de filmgeschiedenis. Het bood ook inspiratie voor de iconische filmposter van Jaws, die ook werd gebruikt voor de hoes van de Blu-ray.

Ook de dreigende tonen die de aankomst van de roofvis aankondigde, zijn een klassieker. De soundtrack van Jaws werd overigens geleverd door John Williams, een van de eerste keren – maar zeker niet de laatste – dat de componist met Spielberg zou samenwerken. Het blijft een film met tanden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.