Redactie

Centurion

Regisseur Neil Marshall is een gewaardeerd lid van een bende jonge cineasten die men enkele jaren geleden The Splat Pack gaan noemen is: een nieuwe generatie horror- en exploitatieregisseurs (denk ook Alexandre Aja, Eli Roth en Rob Zombie) die de lichamelijke gruwel in hun prenten liefst nog met een microscoop zouden filmen.

Marshall brak door met het gruwelijke The Descent, en bracht zijn voorliefde voor kliederende ingewanden later naar andere genres dan horror: zoals de apocalyptische actiefilm (met het eveneens mensonterend gewelddadige Doomsday) en later de sandalenfilm met deze Centurion.

Het verhaal van de film – Michael Fassbender en Dominic West als aanvoerders van een peloton Romeinse soldaten die zich in de Schotse bossen moeten verdedigen tegen wilde Keltische troepen die hen aan het opjagen zijn – is volledig ondergeschikt aan het vele lichamelijke geweld, dat opnieuw met veel gusto wordt opgevoerd. Hersenen imploderen en exploderen, ledematen en hoofden worden van de rest van het lijf gescheiden: je kent het wel.

Niet voor watjes, maar wel met een bijzonder oog voor esthetiek in beeld gebracht.

Donderdag 18 oktober op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.