Redactie

Annapolis

Jonge wolf die van geen ander hout pijlen weet te maken en dan maar een strenge marinierstraining begint, bijzonder strenge drilinstructeur, levens die terug op de rails vallen dankzij harde discipline: we hebben het allemaal al gezien in An Officer and a Gentleman.

Deze Annapolis volgt tot op zekere hoogte braaf het stramien van die klassieker, maar regisseur Justin Lin voegt er toch een paar verrassende nieuwe elementen aan toe. Zoals de vriendschap tussen hoofdpersonage Jake (de toch spookachtig veel op wijlen James Dean lijkende James Franco) en diens zwaarlijvige kazernemaatje Twins: die laatste jongen is een vogel voor de kat, maar verliet zijn dorp met een waarachtige parade, en màg dus niet mislukken.

Schone film, van een op het moment dat hij in de zalen draaide – 2006 – veelbelovende jonge regisseur. Justin Lin debuteerde tien jaar geleden mooi met Better Luck Tomorrow en bevestigde later zijn reputatie met deze film, maar ondertussen is hij vooral bekend van actiefilms als Fast Five, het aanstormende The Fast & the Furious 6 en – jazeker – het onvermijdelijke Terminator 5.

Maandag 23 juli op VT4 om 21u00

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.