Redactie

Xbox 360 krijgt Windows 8-interface

Microsoft is blijkbaar van plan om zijn Metro-interface – bekend van Windows Phone 7 – naar alle producten te brengen. Binnenkort dus ook naar de Xbox 360. Een selecte groepje testers mag de nieuwe interface nu al uitproberen. Later dit jaar krijgt iedereen de update aangeboden.


De update zal het uiterlijk van de Xbox 360-menu's danig veranderen. De nieuwe interface is geïnspireerd op 'Metro', de interface die ook in Windows 8 te zien is. Eigen aan Metro is het gebruik van 'tegels' die informatie bevatten over games en Xbox-functies. Het draait trouwens niet enkel om een puur visuele opsmukbeurt; de nieuwe interface zou ook beter te bedienen zijn met een Kinect-kit.

Eerste screenshots tonen een Xbox 360-interface die heel wat koeler is dan de huidige. Tegels uit dezelfde categorie (muziek, games, video, etc) worden bovendien gegroepeerd om het overzichtelijk te houden. Een aantal termen verdwijnen ook. Zo wordt 'Mijn Xbox' vervangen door 'Home'. 

De update draait overigens niet enkel rond een nieuwe smoel voor de Xbox 360. Er komt ook een verdere integratie met Facebook en de mogelijkheid om save games online bij te houden, in plaats van enkel op de lokale harde schijf van de console.

Vandaag liet Major Nelson, de spreekbuis van het Xbox-team, weten dat een aantal testers de nieuwe interface mag uitproberen. Iedereen kan zich aanmelden om te testen, via Microsofts Connect-website. De link vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.