Redactie

TV2.0 bij Numericable

Numericable lanceert het portaal ‘Mijn 3D Kanaal’, dat toegang biedt tot een aantal 3D-diensten. Daarbij zien we onder meer de VOD-videoclub Numeriplay 3D, educatieve software voor een beter begrip van 3D-HD, en fragmenten van onlangs in 3D uitgezonden fictie-, animatie- en documentairefilms.

Numericable is de minst bekende aanbieder van digitale tv in het Nederlandstalig landsgedeelte. Niet onbegrijpelijk als je weet dat het bedrijf vooral actief is in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest, aangevuld met Wemmel en Drogenbos. Op technologisch vlak loopt het echter bepaald niet achter op de grote namen in Vlaanderen.

Mijn 3D Kanaal
In oktober van vorig jaar liet de kabelaanbieder Brusselaars 3D-HD-televisie ontdekken via demonstraties over de mogelijkheden van deze technologie. Het kabelbedrijf vergemakkelijkt nu de toepassing van 3D-technologie met het portaal ‘Mijn 3D Kanaal’. Dat belooft een vereenvoudigde toegang te bieden tot de wereld van 3D.

Meer specifiek opent het portaal de deuren van Numeriplay, de 3D-VOD-videoclub (Video-on-demand) van Numericable. Klanten krijgen toegang hebben tot tientallen programma’s in 3D-HD (films, cartoons, documentaires, enzovoort) en kunnen ook heel wat lange fragmenten bekijken uit fictie-, animatie- en documentairefilms die recent in 3D werden uitgezonden. Hiervoor is natuurlijk wel een 3D-HD-televisietoestel vereist en een geschikte 3D-bril.

Het portaal biedt aan abonnees eveneens de mogelijkheid om 3D-televisie te ontdekken via ludieke demonstraties, die ervoor zorgen dat klanten alles te weten komen over de technologische eigenschappen van 3D, de vereiste bandbreedtes, de verschillende uitzendmodaliteiten en hoe deze functioneren.

TV 2.0 voor een betere televisie-ervaring
TV 2.0 biedt ook nieuwe interactiemogelijkheden met het televisietoestel. Numericable heeft tools en diensten ontwikkeld die de tv-ervaring van zijn abonnees verbeteren door bijvoorbeeld de navigatie en zoektocht naar specifieke inhoud te vereenvoudigen. Dankzij de zoekmachine Numerisearch kunnen klanten makkelijk en snel programma’s en video’s terugvinden zonder zich te verliezen in allerlei ingewikkelde instructies.

Andere applicaties, zoals Numerispace en Daily Motion, bieden de mogelijkheid om foto’s en video’s te delen op het televisietoestel. Op die manier heeft iedere abonnee toegang tot gepersonaliseerde televisie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.