Redactie

The World is Not Enough

Toen The World is Not Enough in de cinemazalen verscheen, eind 1999, lag de op dat moment al meer dan 35 jaar lopende James Bond-reeks zwaar op haar gat, en na het desastreuze Die Another Day drie jaar later hing de toekomst van de reeks zelfs al eventjes aan een zijden draadje.

Het werd toen een beetje ten onrechte aangewreven aan acteur Pierce Brosnan, want volgens ondergetekende zat het probleem net bij de drang van de makers om een tijdloze held ineens actueel te willen maken. De Bondfilms met Brosnan in de hoofdrol werden daardoor doodgewone actiefilms, maar als je hem vanuit dat opzicht bekijkt is The World is Not Enough een deftige brok weekendvertier.

Tegenover de uitgevlakte Bond staat deze keer echter een slechterik die zonder enige twijfel een icoon was geworden als hij was opgedoken in een Bondfilm uit het Connerytijdperk: de door een kogel onder zijn schedelpan stilletjes krankzinnig wordende terrorist die dankzij zijn conditie immuun is voor pijn, ook nog eens puik neergezet door de reddende Robert Carlyle.

Vrijdag 4 februari, VT4, 20u50
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.